מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תא"מ 8988-12-09 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תא"מ 8988-12-09

תאריך פרסום : 23/10/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
8988-12-09,32929-12-09
07/10/2013
בפני השופט:
נחום שטרנליכט

- נגד -
התובע:
עדין קואופרטיב לייצור שוקולד ממתקים וופלים בהוד השרון בע"מ
עו"ד נתי חלפין
הנתבע:
מ.מ. לוי שיווק מוצרי מתיקה בע"מ
עו"ד ברק אונגר
פסק-דין

פתח דבר

עסקינן בשתי תביעות שטריות, שהגישה התובעת נגד הנתבעת בגין שיקים שבהם אוחזת התובעת, ואשר נמשכו על ידי הנתבעת. הדיון בשתי התביעות אוחד. בתביעה  האחת הוגשה במסגרת תיק הוצל"פ 01-29506-49-2 בקשה לביצוע שיק בסך של 25,000 ש"ח.  בתביעה האחרת הוגשה במסגרת תיק הוצל"פ 01-38765-49-5 בקשה לביצוע שיק בסך 23,828 ש"ח. הנתבעת הגישה התנגדויות לביצוע השיקים. ההתנגדויות התקבלו, ניתנה לנתבעת רשות להתגונן ונקבע כי התצהיר התומך בהתנגדות ישמש ככתב הגנה. כאמור לעיל, הדיון בשני התיקים אוחד.


טענות הנתבעת

התובעת היא חברה העוסקת בייצור ומכירה של דברי מתיקה ומאפים. הנתבעת היא חברה העוסקת בשיווק מוצרי מתיקה. בתחילת חודש מאי 2009 החלה מערכת היחסים העסקית בין שני הצדדים. הנתבעת רכשה מהתובעת דברי מאפה ומוצרים שונים. התובעת סיפקה לנתבעת את הסחורה שהוזמנה. הנתבעת שילמה את מלוא התמורה בגין הסחורה שסופקה לה על ידי התובעת. התשלום בוצע באמצעות שיקים, לרבות השיקים שעניינם נדון בפני.

הנתבעת טוענת, כי הזמינה מהתובעת סחורה בשווי של 181,994 ש"ח. תמורת הסחורה שילמה הנתבעת לתובעת סך של 125,000 ש"ח בלבד. יתרת התמורה בסך 97,075 ש"ח  שולמה באמצעות שיקים, שנמשכו על ידי צדדי ג', שהיו בידי התובעת, ונמשכו לפקודת הנתבעת. הנתבעת טוענת, כי התובעת הוסיפה את שמה כמוטב בשיקים אלו, והפקידה אותם בחשבונה ללא זיכוי חשבון הנתבעת אצלה. בנסיבות אלו, כך טוענת הנתבעת, התובעת נותרה חייבת לה סך של 40,081 ש"ח, סכום ששולם לתובעת ביתר.

דיון והכרעה

השיק על סך 25,000 ש"ח נשוא התביעה בתא"מ 8988-12-09

לתצהיר עדותו של מר דניאל סנדרובסקי, מנהלה הכללי של התובעת (להלן - מר סנדרובסקי), צורפו תעודת המשלוח, הנוגעת לסחורה שסופקה, וכן החשבונית והקבלה אשר הופקו כנגד השיק.

כנספח 1 לתצהיר עדותו של מר סנדרובסקי צורפה תעודת משלוח מס' 4510 מיום 3.6.2009, בה פורטה הסחורה שסופקה. כנספח 2 לתצהיר עדותו של מר סנדרובסקי  צורפה חשבונית מס' 13/446 מיום 10.6.2009, שהופקה ע"ש הנתבעת בגין תשלום סך של 30,835 ש"ח, ובה צוינה הסחורה המפורטת בתעודת המשלוח 4510 הנ"ל. כנספח 4 לתצהיר עדותו של מר סנדרוסקי, צורפה קבלה 1/152 מיום 10.6.2009, שהופקה ע"ש הנתבעת, ובה פורטו שני השיקים שנמסרו על ידי הנתבעת לשם פרעון הסכום הנקוב בחשבונית 13/446 הנ"ל. אחד מבין שני השיקים הללו הוא השיק נשוא ההתנגדות דנן.

על הקבלה 1/152 הוסיף מנהל הנתבעת, מר משה לוי (להלן - מר לוי), בכתב ידו את המילים:

"שיקים שהועברו לעדין

ת. ידנית 4510

ח-ן 446".

בעדותו של מר לוי בפני כב' הרשמת (כתארה אז) ארבל-אסל ביום 21.4.2010 הודה מר לוי, כי הוא זה שכתב דברים אלו על הקבלה (עמ' 1 לפרוטוקול הדיון הנ"ל,
שורות 16-19):

"ש. מפנה אותך לנספח ה' של תצהירך העמוד האחרון של מי כתב היד המופיעה (כך במקור - נ"ש) בתחתית העמוד?

ת. שלי, אני לא מכחיש.

ש. כשאתה כותב כאן שיקים שהועברו לידי, אלה שיקים שהועברו לצורך תשלום?

ת. אכן כן".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ